Suomen hauskimmat lomapaikat

Suomalaiset matkustavat edelleen mieluiten kotimaassa. Vaikka nykypäivänä matkustetaankin yhä enemmän ja enemmän Euroopan ulkopuolelle kaukomaihin asti, kotimaanmatkailu ei ole menettänyt hohtoaan etenkään aurinkoisina kesäpäivinä, eikä hyttysten anneta vaikuttaa omaan tai naapurin lomatunnelmaan. Monet suomalaisista loman viettäjistä odottaa nimenomaan kesä-heinäkuulle, ennen kuin Facebookkiin voi kuitata tuon jokavuotisen “lomalle lompsis” päivityksen. Mutta lomaan valmistautuminen alkaa monella jo paljon aiemmin. Oman mökin remontointi alkaa toisilla jo lumien sulaessa kun toiset viivyttelevät oman kesäpaikan talviteloilta ottamista pidemmälle loppukevääseen. Yksi Suomen suosituimmista lomavaihtoehdoista on edelleen oma mökki.

Oma tai tuttavan mökki

Vaikka suomalaiset matkustavatkin nykyään kotimaan rajojen ulkopuolelle reippaasti aikaisempaa enemmän, oman mökin viehätys ei ole juuri laimentunut. Mökillä moni meistä saa myös “digitaalisen detoksin” eli luppoaikaa poissa sosiaalisen median ja hohtavien näyttöjen luota. Vaikka monessa yllättävä rentoutuminen saattaakin aiheuttaa alkuun yllättäviä olotiloja, ne liukenevat viimeistään oman järven rannassa muutaman lonkeron tai oluen virvoittaessa saunojaa.

Lappi

Lappi on suomalaisten matkaajien suosiossa ympäri vuoden, vaikka ulkomailla Lappi tunnetaankin nimenomaan talvisena kohteena, jonne saavutaan isoissa ryhmissä ihmettelemään revontulia, Joulupukkia ja moottorikelkka- tai huskysafareja. Lapista löytyy runsaasti kansallispuistoja joiden ruska-aika saattaa painua unohtumattomasti mieleen.

Turun saaristo

Turun saaristo eroaa Suomen muusta saaristosta siinä, että pieniä vierasvenesatamia ilmestyy rantaviivalle tuon tuostakin. Kokeile vaikka Nauvoa, Naantalia tai jopa Uudenkaupungin vierasvenesatamaa ja nauti Suomen parhaista kesätapahtumista, kuten markkinoista ja musiikkitapahtumista.

Ahvenanmaa

Ahvenanmaa on upea lomakohde ympäri vuoden, mutta ymmärrettävästi eniten vierailijoita nähdään tällä läntisellä saarella kesäkuukausien aikana. Ahvenanmaan viehätys piilee muun muassa jo siinä, että matkalla pääsee tekemään tax free -ostoksia laivan myymälässä. Pieni miniloma risteilijällä on omiaan piristämään meidän kaikkien mieltä. Ahvenanmaalla on erinomaisia pyöräilyreittejä ja Maarianhaminasta löydät myös lukuisia ravintoloita ja viehättäviä, pieniä kahviloita. Ja koska aina sitä ei tule kokeiltua arkena, Ahvenanmaalla pääset myös harjoittelemaan ruotsin taitojasi pitkästä aikaa, ellei toista kotimaista tule muuten treenattua.

Liikkuminen

Liikkuminen ympäri Suomea lomapaikasta toiseen on muuttunut viime vuosina edullisemmaksi muun muassa parantuneen bussireittikilpailun ansiosta. Niin kutsutut halpayhtiöt ovat tuoneet markkinoille hyvälaatuista kalustoa joissa pystyy myös käyttämään ilmaista nettiä ja vaikka lataamaan puhelintaan matkan taittuessa. Lappiin lentää lisäksi lomalentoja etenkin talviaikaan sesongin ollessa parhaimmillaan. Toki myös junalippuja on mahdollista lunastaa halvemmalla, etenkin jos pystyy varaamaan lippunsa pitkälle etukäteen.